0.00грн.
Зробити замовленняАлюлоза Allulose рідкісний цукор Псикоза
Алюлоза – що це?
Алюлоза це рідкісний цукор, що часто називають ще Псикоза, що зустрічається в природі в дуже невеликих кількостях. Його відрізняє те, що він має дуже схожий на цукор смак та текстуру, але містить лише невелику частину калорій.
Це робить його ідеальним вибором для тих, хто хоче підтримувати здорову вагу, а також для людей з діабетом або на низьковуглеводній або кето-дієті, але при цьому бажаючих насолодитися солодким смаком цукру.
Звідки взялася алюлоза?
Алюлоза була вперше виявлена в листі пшениці в 1940-х роках і з того часу в невеликих кількостях була виявлена в деяких фруктах, включаючи інжир та родзинки, а також у кленовому сиропі.
На відміну від звичайного цукру (сахарози), він не впливає на рівень глюкози в крові або інсуліну, що робить його ідеальною альтернативою для людей, які страждають на діабет 2 типу або перебувають у групі ризику. Він також практично не містить калорій, оскільки містить лише 10% калорій, що робить його відмінним інструментом для контролю ваги.
Як виготовляється алюлоза?
Компанія Splend була першою компанією, яка знайшла спосіб виробляти алюлозу у промислових масштабах економічним способом. Почалося виробництво цукрозамінника алюлози у США у 2016 році.
Запатентований процес включає ряд етапів, які дозволяють перетворювати всі процеси в Ваш улюблений цукрозамінник. Ми виготовляємо алюлозу у вигляді кристалічного продукту (схожого на цукровий пісок).
Що робить алюлозу чудовою заміною цукру (цукрози)?
Крім того, що він містить лише частину калорій, ніж цукор, і не впливає на рівень глюкози в крові, те, що робить алюлозу таким переломним моментом, вся подібність, яку вона має з цукром.
Переваги алюлози
Наприклад, вона має такий же смак і солодощі, що і цукор: алюлоза на 70% солодша, порівняно з альтернативними цукрозамінниками, які можуть бути в 600 разів солодші. Це робить алюлозу прямішою заміною цукру в рецептах.
Вона поводиться так само, як цукор у рецепті. Цукор відіграє важливу роль у їжі та напоях, крім додавання солодощі та смаку. Наприклад, вона додає обсяг, забезпечуючи правильну текстуру та смак. Також надає приємного карамельного кольору, який ми очікуємо від випічки, наприклад, тортів та печива. Цукрозамінник алюлоза може відтворювати обидві ці функції, а також замерзає, як цукор, що робить її більш прямою та простою заміною цукру.
У чому різниця між алюлозою та іншими низькокалорійними підсолоджувачами, такими як стевія або чернечий фрукт (Monk Fruit)?
Алюлоза унікальна тим, що не тільки забезпечує такий самий солодкий смак, як цукор, а й повторює деякі з її функцій. Інші типи замінників цукру, включаючи «високоінтенсивні» підсолоджувачі, такі як стевія, можуть бути у багато разів солодші за цукор. Отже, їх слід використовувати в менших кількостях, що, у свою чергу, означає, що виробники продуктів харчування та напоїв повинні включати додаткові інгредієнти (наприклад, інші підсолоджувачі, клітковину або текстуризатори) для збільшення обсягу та забезпечення очікуваного кольору та текстури.
Алюлоза безпечна?
Алюлоза це натуральний цукрозамінник, який абсолютно безпечний для споживання людиною.
Вона загалом визнана безпечною Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA), органом, відповідальним за безпеку харчових продуктів у США. Відповідні органи у Сінгапурі, Філіппінах та кількох країнах Латинської Америки також схвалили інгредієнт. Його схвалення підтверджується значним обсягом даних з безпеки та клінічними випробуваннями на людях. У Європі алюлоза досі очікує на дозвіл.
Більше того, алюлоза позбавлена деяких негативних наслідків надмірного споживання цукру. Вона не викликає карієсу, тобто не знижує рН у роті і не збільшує ризик карієсу зубів. Організм поглинає алюлозу, але не метаболізує її, тому вона має майже нульовий вміст калорій і, отже, може сприяти зниженню ваги. Також алюлоза має ту перевагу, що не підвищує рівень глюкози у крові чи інсуліну.
Чому алюлоза доступна лише в деяких країнах?
Алюлоза з'явилася на ринку тільки в 2015 році і була схвалена для використання в США, Сінгапурі, Філіппінах та кількох країнах Латинської Америки, включаючи Чилі, Колумбію, Еквадор, Перу та Мексику. У різних країнах використовуються різні процеси затвердження нового харчового інгредієнта, тому час, необхідний отримання дозволу, варіюється. Очікується, що найближчими роками процес затвердження буде завершено в інших країнах.
Чи підходить алюлоза для тих, хто дотримується низьковуглеводної або кето-дієти?
Так. Алюлоза з низьким вмістом вуглеводів та кето-дружня, що особливо корисно, оскільки інші підсолоджувачі, такі як столовий цукор, мед та кленовий сироп, не входять до меню тих, хто дотримується низьковуглеводної дієти. Аллулоза проходить через организм, не піддаючись метаболізму, а це означає, що в ній дуже мало калорій.
У США алюлоза не вважається "загальною кількістю цукрів" або "доданими цукрами" відповідно до рекомендацій FDA.
Які продукти містять алюлозу?
З усіх вищезгаданих причин алюлоза стає все більш популярною як підсолоджувальний інгредієнт у США та за їх межами, і ми спостерігаємо значне зростання продажів продуктів, що містять алюлозу. Його використовують, зокрема, у закусочних, морозиві та пластівці.
Споживчі бренди, що містять алюлозу, відомі світові як Splenda Allulose.
Чи можна придбати пачки алюлози для домашнього приготування?
Так. У Tate & Lyle ми фокусуємося на постачанні нашого Спленду Allulose виробникам продуктів харчування та напоїв, які використовують її у своїх продуктах. Але її також можна купити як підсолоджуючий інгредієнт для домашнього використання.
У Сполучених Штатах, наприклад, доступна алюлоза SPLENDA® Allulose, яку можна використовувати як заміну цукру в хлібобулочних виробах один до одного.
Як алюлоза вписується у мету компанії Tate & Lyle «Поліпшення життя для поколінь»?
Мета нашої компанії складається з трьох пунктів: підтримка здорового способу життя, побудова процвітаючих спільнот та турбота про нашу планету. Підтримка здорового способу життя включає допомогу людям у виборі більш здорових і смачних страв, коли вони їдять і п'ють.
Алюлоза може допомогти приготувати здоровішу їжу та напої зі зниженим вмістом цукру і з тим же чудовим смаком, до якого ми звикли. Це частина всеосяжного набору інструментів зниження цукру, який дозволяє виробникам продуктів харчування і напоїв розробляти нові продукти і змінювати формулювання існуючих, щоб пропонувати споживачам більш здорові і смачні варіанти.